5 روش برای داشتن (الف) بیشتر جذاب کننده کاشی معرق
ایوان بقعه چند طاقنما دارد که با نقوش اسلیمی کاشیکاری شده و کتیبهای حاوی اشعار معروف محتشم کاشانی به خط نستعلیق سفید بر کاشی لاجوردی بر بالای آن نوشته شدهاست. سنگنبشته نخست به خط کوفی و دومین به خط ثلث سفید بر روی کاشی معرق لاجوردی نقش شده و در درون برج سنگ آرامگاه که دربردارنده سنگنبشته و نام و نشان صاحب قبر است، باقی ماندهاست. در پایین کتیبه گیلوئی گنبد تاریخ ۷۲۵ هجری قمری به خط ثلث ثبت شدهاست. بخش پایین گنبد از هشت گوش تشکیل شدهاست. ضریح فلزی بقعه در سال ۱۳۷۵ شمسی ساخته و نصب شدهاست. در ورودی اصلی بنا در سمت جنوب قسمت داخلی بنا با گچ سفید شده و در چهار طرف خیز کند و عرقچین آن در بقعه قرار دارد و پنج دایره کوچک اشکال گل و بوته گچکاری شده که احتمال میرود متعلق به دوره قاجاریه باشد. ایوان اصلی در جلوی گنبد و با ارتفاع بیشتری نسبت به شبستانها و طاق نماهای طرفین قرار دارد و سقف کفپوش آن با قطاربندیها و تزئینات آجری شکل گرفته است. ابعاد این ایوان ۱۴٫۷ متر عمق، ۸٫۲ متر دهانه و ۲۲٫۵ متر ارتفاع است. این سوراخها میکرو VIAS نامیده میشوند. این صفحه آخرینبار در ۱۶ اوت ۲۰۲۳ ساعت ۰۵:۴۱ ویرایش شده است.
این صفحه آخرینبار در ۲۸ فوریهٔ ۲۰۲۵ ساعت ۱۸:۲۳ ویرایش شده است. این صفحه آخرینبار در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۴ ساعت ۱۶:۰۲ ویرایش شده است. دانشنامه جهان اسلام. بایگانیشده از اصلی در ۱۵ دسامبر ۲۰۱۲. بایگانیشده از اصلی در ۵ سپتامبر ۲۰۱۹. ↑ «تاریخچهٔ رشت». بایگانیشده از اصلی در ۱۸ مارس ۲۰۱۴. ↑ "There are close to ten million known carbon compounds, many thousands of which are vital to organic and life processes." Chemistry Operations (December 15, 2003). "Carbon". ↑ «آران و بیدگل، قطب تولید فرش ماشینی کشور». «آران و بیدگل قطب تولید فرش ماشینی خاورمیانه». «آران و بیدگل به عنوان قطب تولید فرش ماشینی». «آران و بیدگل، قطب تولید فرش ماشینی کشور». ↑ «آران وبيدگل, پایتخت فرش ماشینی ایران, دومین قطب فرش ماشینی جهان, شهرستان آران و بیدگل, نمایشگاه فرش, مطالبه گری, قیمت کاشی استخری طاووس بهشت | طاووس بهشت». ↑ ۲٫۰ ۲٫۱ مشکوتی، نصرتالله (۱۳۴۹). ↑ ناطق، ایران در راهیابی فرهنگی، ۶. محمدرضا امامی اصفهانی از خوشنویسان صاحبنام ایران معاصر شاه عباس اول و شاه سلیمان صفوی و از شاگردان علیرضا عباسی بودهاست. وقتی علیرضا عباسی در سال ۱۰۰۱ هجری به خدمت شاه عباس درآمد و در زمره ندیمان مخصوص وی داخل شد، شاه؛ محمد رضا امامی و جمعی دیگر از خوشنویسان مانند محمدصالح اصفهانی و عبدالباقی تبریزی را بدو سپرد تا زیردست او خط ثلث را بیاموزند.
او پدر محمد محسن امامی و جد علینقی امامی بود که هر سه از کتیبهنویسان و خوشنویسان صاحبنام خط ثلث در دوره صفوی بودهاند و مجموعاً یک سده به کار کتیبهنگاری بناهای مختلف اصفهان، مشهد، قم و قزوین اشتغال داشتهاند. ↑ به نوشتهٔ دستور الوزراء پدر این شخص یعنی «سید زینالعابدین» نیز در دوران تیمور و شاهرخ به امر وزارت اشتغال داشتهاست. ↑ ۱۰٫۰ ۱۰٫۱ ۱۰٫۲ ۱۰٫۳ ۱۰٫۴ ۱۰٫۵ ۱۰٫۶ ۱۰٫۷ محمدعلی ناظری (۲۰۱۹-۱۱-۰۵). ایران کارپت. دریافتشده در ۲۰۱۹-۱۱-۰۵. این کتاب که در کنار اصول معماری ایران یکی از دو پژوهش او دربارۀ معماری سنتی ایران به شمار میآید، درواقع درسگفتارهای پیرنیا را شامل میشود که توسط غلامحسین معماریان تدوین شدهاست. در جبههٔ شمالی مقبره کتیبهای به رنگ اخرایی وجود دارد که نشان میدهد مقبره محل دفن پدر سید فتحالله، سید عطاالله، است و در انتهای آن تاریخ رجب ۹۰۰ قمری ثبت شدهاست. بنای نوساز این مقبره که قدمت اولیه آن به دوره صفویه بازمیگردد و زیر بنایی به مساحت ۴۰۰ مترمربع دارد. مقبره سید فتحالله مربوط به سدهٔ ۹ ه.ق است و در ورامین، شمال خیابان ۱۵ خرداد واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۸۹۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
امامزاده جعفر که با نام بقعه جعفریه هم خوانده میشود در اصفهان جای گرفته و با شمارهٔ ثبت ۱۹۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. از آنجا که در اطراف این بقعه ساختمان جدیدی ساخته شده بنای اولیه بقعه محصور در بنای جدیدی است که از آن برای مراسم عزاداری محرم استفاده میشود و در نتیجه بخش قدیمی بنا چندان قابل رویت نیست. گنبد اصلی بقعه هرمی شکل بودهاست. سپس با گذشتن از حسین دهقانی، برادر کشیش که سرایدار خانه بوده، و گشودن درب خانه به طبقه بالا که سرای زندگی کشیش بودهاست میرود، همسر کشیش (مارگارت) را با تیراندزی زخمی کرده و به بالش کشیش شلیک میکند. پاگودای یینگشیان، ساختهشده در ۱۰۵۶ میلادی، قدیمیترین و بلندترین سازه چندطبقه چوبی جهان با ارتفاع ۶۷.۳۱ متر و ۹ طبقه است. کاخ آپادانا یا کاخ بار از قدیمیترین کاخهای تخت جمشید است. یکی از گروههای آواز سنتی و فولکلوریک باجیلار یا خواهران است که چندین جشنواره موسیقی در لنکران و باکو برگزار کردهاند و با ترانههای تالشی خود مشهور هستند. پس از یورشهای امیر تیمور به ایران و نفوذ و تسلط سلسلههای قراقویونلو (۸۱۰-۸۷۲ ق/ ۱۴۰۷-۱۴۶۷ م) و آققویونلو (۸۷۲-۹۰۸ ق/ ۱۴۶۸-۱۵۰۲ م) در آذربایجان، زبان آذری بزرگترین آسیبها را دید و در برابر زبان ترکی قبیلههای تاتار (غز یا اوغوز) و اوشار (افشار) و گوگدولاق که در اطراف شهرهای آذربایجان مستقر شده بودند، بهمرور عقبنشینی کرد و تنها در شماری از روستاهای دوردست و در پناه کوهپایهها باقی ماند.